Aparate de aer conditionat bune cu inverter sub 1300 lei

Share Button

Singura optiune pentru a te apara de caldura este aparatul de aer conditionat. Cele mai eficiente aparate de aer conditionat sunt cele care folosesc tehnologia Inverter de curent continuu, care are rolul de a controla functionarea compresorului. Acestea pot costa ceva mai mult decat modelele cu non-inverter, insa economiile la energia electrica sunt mai mari decat pretul aparatului. Utilizarea tehnologiei Inverter aduce foarte multe beneficii.

Inverterul de aer conditionat este cea mai recenta tehnologie in domeniul aparatelor de aer conditionat si a devenit din ce in ce mai popular, datorita abordarii sale asupra energiei electrice si a mediului. Aceasta tehnologie furnizeaza utilizatorului confort, ceea ce reprezinta un mare avantaj. Inverter este o tehnologie ce se defineste prin insusirea de modulare a capacitatii, in functie de temperatura din incapere.

Consum redus de energie electrica

Aparatele de aer conditionat cu Inverter sunt net superioare din punct de vedere a consumului de energie electrica, fata de aparatele de aer conditionat fara aceasta tehnologie.

Compresorul este un element de reglare a temperaturii dintr-o incapere. In mod normal, acesta trece prin doua stari de functionare, si anume la capacitate maxima sau stagnare. Pornirea si oprirea periodica a compresorului conduce la un consum ridicat de energie electrica.

Cum functioneaza aparatele cu Incerter?

Folosind Inverter la aparatele de aer conditionat, temperatura din incapere este reglata fara a mai fi necesara oprirea si pornirea aparatului Acesta va functiona la o viteza variabila, in functie de temperatura din incapere, permitand un consum redus de energie electrica. Aparatul nu este oprit, ci doar viteza de functionare este ajustata in functie de cresterea temperaturii in incapere. Compresorul Inverter functioneaza la capacitate maxima, pana cand temperatura este adusa la nivelul dorit, dupa care acesta isi ajusteaza in mod automat viteza. Schimbarea de temperatura este sesizata de senzori, si acesta actioneaza printr-o crestere usoara a vitezei. Pe functia de incalzire, datorita particularitatilor tehnologiei inverter, permite un randament mult mai bun.

Avantaje

Principalul avantaj este acela ca reduce mult consumul de energie electrica, cu pana la 30%, deoarece se evita pornirea si oprirea aparatelor in mod repetat, lucru care genereaza de fapt consumul ridicat de curent electric.

Al doilea avantaj este functionarea silentioasa, care se resimte atat la interior cat si la exterior. Al treilea avantaj este reprezentat de faptul ca are o fiabilitate crescuta, deoarece piesele din interior sunt mai putin solicitate, decat in cazul unui aparat traditional care trebuie pornit si oprit in nenumarate randuri.

Pret

Aparatele de aer conditionat cu tehnologia Inverter nu sunt scumpe, desi la inceput au avut un pret destul de mare.

Top cele mai bune aparate de aer conditionat cu inverter sub 1300 lei

Aer conditionat Midea MS12FU-09HRDN1 9000BTU A+

Aparat de Aer Conditionat Midea MS12FU-09HRDN1 9000BTU A+

Aparatul de Aer Conditionat Midea MS12FU-09HRDN1 9000BTU A+ costa pana in 1200 lei, este dotat cu tehnologia Inverter, avand o capacitate de racire de 9000 BTU si o capacitate de incalzire de 9500 BTU. Pentru eficienta energetica acesta a fost clasificat ca facand parte din clasa A+ la racire si din clasa A la incalzire, ceea ce il face sa aiba un consum mediu de energie electrica. Coeficientul de randament la racire SEER este de 5,6 cu intensitatea curentului de 3,5, iar coeficientul randamentului la incalzire SCOOP este de 3,8 cu intensitatea curentului de 3,5. Unitatea interioara are o greutate de 7,3 kg si un nivel de zgomot de 40 dB ceea ce inseamna ca este foarte silentios. Unitatea exterioara are o greutate de 28 kg, iar nivelul de zgomot este de 56 dB si in aceste conditii vecinii nu vor fi deranjati de zgomot.

Aer conditionat Alizee AHW12IG3 12000BTU A++ Inverter

aer conditionat Alizee AHW12IG3 12000BTU A++ Inverter Alb

Aparat de aer conditionat Alizee AHW12IG3 12000BTU A++ Inverter are un pret de pana in 1300 lei, bazat pe tehnologia Inverter, cu capacitatea de racire de 11000 BTU si capacitatea de incalzire de 12000 BTU. Alizee AHW12IG3 a fost incadrat in clasa de eficienta energetica A++ la racire si A+ la incalzire, avand un consum foarte redus de energie electrica.

Acesta dispune de un coeficient de randament SEER la racire de 6,1, iar coeficientul de randament la incalzire SCOP de 4. In pozitia standby acesta isi reduce consumul cu 80% ajungand pana la 1 W. Fiind dotat cu functia Cold Air Prevention, aparatul de aer conditionat este protejat impotriva aerului rece atunci cand este pe functia de incalzire. Cand unitatea interna sesizeaza neconcordante asupra parametrilor normali, acesta indica un cod de eroare.

Daca doresti sa racesti incaperea mai repede, acest lucru se poare realiza cu functia Turbo, atingand temperatura dorita in cel mai scurt timp. Nivelul de zgomot atat al unitatii interioare cat si al unitatii exterioare este foarte silentios.

Aer Conditionat Osaka OHW 09 LT 9000BTU A++ Inverter Nordic

Aer Conditionat Osaka OHW 09 LT 9000BTU A++ Alb Inverter Nordic

Aparat de Aer Conditionat Osaka OHW 09 LT 9000BTU A++ Alb Inverter Nordic are un pret destul de accesibil, de pana in 1300 lei. Si acest aparat de aer conditionat are la baza tot tehnologia Inverter, insemnand o economie mare in ceea ce priveste consumul de energie electrica, mai ales ca face parte din clasa de eficienta energetica A++ la racire si A+ la incalzire. Capacitatea de racire este este 9000 BTU iar la incalzire este de 10000 BTU. Coeficientul randament la racire SEER este de 6,8 cu o intensitate de 3,5, iar coeficientul SCOP la incalzire este de 4,0 cu o intensitate de 3,5. Pentru a da o eficienta sporita in ceea ce priveste functionarea, acest aparat de aer conditionat a mai fost dotat cu cateva functii speciale, si anume: reglarea directiei fluxului de aer dupa preferinta, acest lucru realizandu-se folosind telecomanda din dotare, tehnologia 3D a compresorului Inverter, care ofera un confort sporit, fiabilitate crescuta si economisirea energiei prin utilizarea optima a compresorului, precum si functia Sleep/Autorestart/Timer ce asigura o capacitate de racire optima in timpul somnului. Nivelul de zgomot al unitatii interioare este de 40 dB iar al unitatii exterioare este de 55 dB. Dupa cum se observa nivelul de zgomot este foarte redus, practic facandu-se imperceptibil.
Pentru a intelege mai bine modul de functionare a aparatelor de aer conditionat, trebuie sa stii ca acestea folosesc aceleasi principii de operare ca si frigiderul, care foloseste energia electrica pentru a transfera caldura din interior in imprejurimile relativ calde ale casei. La fel si aparatul de aer conditionat utilizeaza energia pentru a transfera caldura din interiorul casei spre exteriorul relativ cald. Singura diferenta o constituie compresorul Inverter care aduce un plus in ceea ce priveste economia consumului de energie electrica.

Mai multe articole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 7 =