Conducerea pe anvelopele de iarnă în timpul lunilor calde nu este o idee buna

Share Button

Este o obișnuintă în această perioadă a anului – vă scoateți anvelopele de vară, pregătiți pentru schimbarea sezonieră și găsiți că sunt destul de uzate. Anvelopele de iarnă sunt in stare buna, așa că te hotărăști să le lași să călătorească pentru o vreme – și poate chiar toată vara. Ce e în neregulă cu ideea?

Cost. În timp ce ați putea încerca să economisiți bani lăsând anvelopele de zăpadă, vă va costa mai mult pe termen lung. Anvelopele de iarnă, cu compușii lor din cauciuc mai moi, se vor uza mult mai repede pe suprafețele călduroase mai calde decât o anvelopă tradițională de vară sau anvelope “pe tot parcursul sezonului” datorită compozitului de cauciuc mai dur.

Această uzură sporită va depinde de mai mulți factori, cum ar fi tipul de vehicul, distanța parcursă, suprafețele drumului, viteza, sarcina și obiceiul de conducere, dar o uzură mai mare cu 25% față de anvelopele de vară nu este neobișnuită. De asemenea, datorită modelelor de rulare mai agresive, anvelopele de iarnă consumă mai multă energie, ceea ce duce la creșterea consumului de combustibil. Cu prețurile combustibilului, de obicei, stabilite pentru o altă urcare în primăvara și vara, lipirea cu o anvelopă mai puțin consumatoare de combustibil vă va lipi în portofel.

Un set de 4 anvelope de vara gata de cumparat.
Anvelope

Performanță și siguranță. Fără îndoială, atunci când vremea frumoasă și condițiile de drum sunt optime, avem tendința de a împinge vehiculele noastre puțin mai repede și mai greu. Anvelopele de iarna mai sofisticate nu vor asigura aceeasi manevrabilitate simpla pe viraje grele. Acestea generează, de asemenea, distanțe crescute de frânare pe suprafețe uscate și dure. Designul benzii de rulare pe anvelopele tradiționale de zăpadă, cu caneluri mai mari, plus caneluri și canale (cunoscute și sub denumirea de guri), le pot face hidroplanic mai ușor pe drumurile umede, o condiție în care suprafața de rulare pierde contactul ferm cu drumul, condus pe un strat subțire de apă.

Soluții? În loc să lăsați anvelopele de iarnă pe tot parcursul anului, verificați-le cu atenție. Poți să scapi cu două în acest moment și să cumperi restul de doi în sezon? Există alternative mai ieftine? Mulți producători de pneuri oferă programe de reduceri similare în primăvară pentru anvelope de vară, așa cum o fac în toamnă pentru iernile lor.
Cu toate acestea, aveți grijă dacă conduceți un vehicul cu tracțiune integrală sau cu patru roți. Pentru cei cu carcase mecanice de transfer, având anvelope cu circumferințe diferite, datorită instalării a numai două noi, pot provoca vibrații de antrenare sau dificultăți la angajarea sistemului de tracțiune integrală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 7 =