Cum ne ajuta un ebook reader la citit? 

Share Button

Intai de roate, trebuie sa stii ca e-book este un dispozitiv electronic ce contine texte si imagini ale unei carti, ce sunt protejate prin sistemul de gestiune Digital Right Management, impotriva folosirii abuzive. Cartile sau manualele pot fi descarcate de pe internet sau de pe un dispozitiv mobil, gratuit sau in schimbul unei taxe.

E-book este de dimensiuni reduse, putand sa-l porti cu usurinta in geanta sau in cazul baietilor intr-un buzunar ceva mai mare, oferind posibilitatea sa-l porti dupa tine oriunde mergi. Acest dispozitiv are incorporat caracteristici precum X-Ray, Goodreads, un dictionar sau mai multe, icluse pe o interfata touchscreen, facand mult mai usoara utilizarea.
Bateriile sunt puternice si au o autonomie de cateva saptamani. Datorita greutatii sale foarte reduse, poate fi tinut in mana o perioada lunga de timp.

Cum ne ajuta un ebook reader la citit?

Ofera calitate superioara a imaginii pentru citit

  • Pentru caractere este folosita o cerneala reala, cu fonturi realizate manual, pentru a da impresia de carte reala.
  • Ecranul arata ca o coala de hartie normala, fara efecte de orbire, putand citi sau studia in orice mediu ambiental, fie chiar si sub razele puternice ale soarelui.
  • Contrastul dintre alb si negru este uniform, fapt ce duce la imbunatatirea calitatii imaginii si a textului.

Navigare si functionalitati imbunatatite

Pagina Flip este un fel de meniu in care poti gasi cu usurinta, diagrame sau harti si poti face tot ceea ce faceai de fapt pe o carte reala, si anume sa scoti in evidenta anumite paragrafe pe care le consideri importante. Paginile se rasfoiesc plimband degetul pe display-ul dispozitivului, si avand posibilitatea de a micsora imaginile si de a le vedea in miniatura.

Pagina pe care o citesti poate fi salvata tot cu ajutorul acestei pagine Flip, in mod automat si tinand-o pe o parte laterala a ecranului. Spre deosebire de tablete, e-book nu-ti distrage atentia cu email, mesaje instant sau persoane de pe social media, putand lectura fara sa fii deranjat.

Daca vreti sa cumparati ebook reader online, gasiti zeci de modele de ebooks din care sa alegeti: Bookeen, Energy Sistem, Kindle, Mediacom, PocketBook sau Prestigio. Cel mai important aspect de care trebuie sa tineti cont este calitatea display-ului. Mai jos voi prezenta doua dispozitive, care ti-ar putea veni in ajutor, pentru a nu mai purta dupa tine, genti pline de cursuri, manuale si carti online.

eBook Reader Kindle 6 Glare Touch Screen WiFi White

eBook Reader Kindle 6 Glare Touch Screen WiFi White

Kindle este o carte electronica de brand, foarte populara si in general apreciata de un numar destul de mare de cititori. eBook Reader Kindle 6 Glare Touch Screen are o calitate ridicata si este foarte ieftina. Acesta detine un ecran tactil cu iluminare din spate.

Dorinta de a realiza un dispozitiv cat mai minimalist a dus la faptul ca cititorul nu mai detine tasta Home, in prezend detinand doar un buton On/Off situat in partea de jos, alaturi de portul micro USB.

Aspect

Avand un design simplu cu o rama de culoare alba pe care este dispus logo Kindle in patrea de jos, aceasta carte electronica detine dimensiunile de 160 x 115 x 9.1 mm si o greutate de 161 de grame, putand fi purtata oriunde, fara sa simti vreo greutate sau sa devina incomoda. Diagonala display-lui este de 6 inch si dispune de o rezolutie de 167 ppi, Optimized Font Technology, 16 level gray scale.

Stocare

Capacitatea de stocare a acestui dispozitiv este de 4 GB, putand stoca mii de carti.

Conectivitate

Conectivitatea la internet se realizeaza prin conectorul Wi-Fi Connectivity. Bateria este foarte performanta, avand o autonomie de pana la patru saptamani, la o singura incarcare ce are o durata de 4 ore, neexistand riscul de a ramane brusc fara paginile unui roman pasional.

Concluzii

Pretul este mic, dar beneficiile sunt multiple. eBook Reader Kindle 6 Glare fiind un gadget care nu trebuie sa lipseasca unui pasionat de lectura.

E-book Reader Bookeen Cybook Odyssey FrontLight 2

E-book Reader Bookeen Cybook Odyssey FrontLight 2 Black

Cybook Odyssey FrontLight 2 se diferentiaza prin dispozitivul de iluminare performant, din ultima generatie. E-book Reader Booken ofera un Cybook cu o noua interfata, cu un ecran foarte frumos, cu lumina omogena, si cu caractere e-cerneala pentru a reda o lectura mult mai confortabila.

Display

Acest dispozitiv detine un display de tip E Ink Pearl V220 HD, cu diagonala de 6 inch si rezolutia de 758×1024 pixeli, 213 DPI. Cybook Odyssey FrontLight 2 detine un film invizibil, ce reprezinta cea mai noua tehnologie pentru iluminat.
Contrastul dintre alb si negru este optimizat de tehnologia Front Light care ofera douazeci de niveluri de optimizare a calitatii ecranului.
Pentru a lumina ecranul mai mult, nu trebuie decat sa activezi aceasta optiuni prin simpla atingere, putand fi folosit in orice mediu.

Suporta o gama larga de formate cu continut e-book si o gama larga de fotografii de diverse formate. Bateria de 1600 mAh are o autonomie de pana la 4 saptamani.

Aspect

Acest e-book este foarte usor si foarte subtine, greutatea sa fiind de 190 de grame iar dimensiunile de 166 x 120 x 9.4 mm, putand fi purtat tot timpul, oriunde, cu mare usurinta. Sistemul de operare este Linux si detine un conector micro USB 2.0, conectivitatea facandu-se prin Wi-Fi si browser web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =