Mergi înapoi   Marketzone - Inspirati de tehnologie, niciodata depasiti de ea > Zona Tehnica > Electrocasnice

Răspunde
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Vechi 15-06-2009, 09:36   #1
 
Alexandru Sarbu's Avatar

MarketZone Team
 
Data înregistrării: 26-01-2009
Postări: 120
Implicit Clasificare aparate de aer conditionat in functie de clasa energetica

Stim cu totii cat de chinuitoare poate fi caldura verii. Unii dintre noi au optat pentru un aparat de aer conditionat altii doresc sa achizitioneze dar nu stiu pentru ce sa opteze. Am sa incerc mai jos sa explic cateva din aspectele acestor aparate care ne usureaza atat de mult traiul zilnic.

In primul rand trebuie sa alegem un aparat avand in vedere locul unde il amplasam. Acest criteriu trebuie sa tina cont de capacitatea aparatului care se masoara in BTU (British Thermal Unit). Un raport intre capacitatea BTU si suprafata acoperita ar arata dupa cum urmeaza :

9000 BTU acopera o suprafata de 14-22 metri patrati in cazul spatiilor comerciale si al birourilor si 18-30 metri patrati in cazul locuintelor
12000 BTU acopera o suprafata de 20-30 metri patrati in cazul spatiilor comerciale si al birourilor si 24-40 metri patrati in cazul locuintelor
18000 BTU acopera o suprafata de 33-55 metri patrati in cazul spatiilor comerciale si al birourilor si 40-67 metri patrati in cazul locuintelor.
Probabil ati observat diferenta intre spatiile comerciale si cele de locuit, aceasta diferenta este cauzata de inaltimea camerei. Spatiile comerciale sau cele de birouri vor fi mai intalte ca o camera dintr-un apartament astfel ca suprafata acoperita se modifica.

Un alt criteriu de clasificare a aparatelor de aer conditionat este clasa energetica. Astfel regasim clasa energetica A,B,C,D,E etc. Consumul energetic variaza in functie de aceasta clasa energetica clasa A fiind condiserata cea mai economa.

Privind din punct de vedere al functiionarii putem regasi

Aparate de aer conditionat mobile
Aparate de aer conditionat de tip split (unitate exterioara + unitate interioara)
Aparatele de tip split se impart deasemenea in doua categorii:
Split Mono ( o singura unitate interioara)
Split Dublu (o unitate exterioara si doua unitati interioare)

De mentionat este faptul ca si in cazul aparatelor de aer conditionat mobile este necesara evacuarea aerului cald si al condesului. Acest lucru se realizeaza prin intermediul a doua tubulaturi (difera in functie de model), care se pot scoate direct pe geam sau conecta la reteaua de scurgere

Agentii de racire
Sunt substante ce asigura transferul de temperatura din interior catre exterior (racire) si invers (incalzire); aceste substante pot fi eliberate accidental in atmosfera si pot dauna stratului de ozon. In ultimii ani, s-au creat agenti de racire care nu dauneaza* mediului,. Acestia sunt denumiti R410A si R407C, folositi la majoritatea aparatelor de aer conditionat. Putini producatori mai folosesc ca agent de racire R22, despre care se crede ca dauneaza stratului de ozon.


Filtrele au un rol dublu
- impiedica patrunderea prafului si a altor particule in radiatorul schimbatorului de caldura, mentinand astfel buna functionare a aparatului
- purifica aerul din incapere.

Deasemenea ele pot fi impartite in doua categorii:
- filtre de praf care retin polenul, praful si alte particule
- filtre deodorizante care elimina fumul de tigare si mirosurile neplacute.

Filtrele difera prin nivelul de fitrare, in special cele de praf. Producatorii folosesc de obicei combinatii de filtre cu mai multe sau mai putine straturi si cu diferite compozitii. Fitrele sunt tratate antibacterian si antimicrobian pentru a impiedica dezvoltarea microbilor si bacteriilor atat in mediul din incapere cat si in interiorul aparatului.

Exemple de filtre:

a) Filtru standard (prezent in toate aparatele)- indeparteaza praful si alte particule, putand fi spalat.

b) Filtru de carbon- indeparteaza fumul si mirosurile; acesta nu se spala, ci se inlocuieste.

c) Filtru purificator de aer- retine particulele mici de praf si polenul cu dimensiuni pana la 0,01 microni; este compus dintr-un filtru electrostatic si un filtru dezodorizant si mai poate fi denumit filtru Catechin

d) Filtru foto-catalitic deodorizant- este compus din mai multe straturi de fitrare, este antibacterian si deodorizant; descompune fumul si mirosurile si impidica reproducerea bacteriilor, virusilor si microbilor retinuti in filtru.

e) Fitru Neoplasma- echipeaza aparatele produse de LG si este compus din 12 nivele de filtrare.

f) Filtru electrostatic este tratat cu o substanta de ioni (de aici si numele de filtru ionizator) crescandui astfel eficienta de filtrare a particulelor.

Pe langa aparatele de aer conditionat standard exista o categorie care se remarca prin pretul sensibil mai mare. Acestea sunt aparate de aer conditionat care beneficiaza de tehnologia Inverter.
Un aparat de aer conditionat care foloseste tehnologia inverter isi regleaza continuu capacitatea de functionare,* asigurand o temperatura constanta cu un consum minim de energie si, astfel, un confort sporit. Aerele standard (non-inverter) functioneaza la capacitate maxima, astfel ele nu pot asigura o temperatura constanta ci variaza intre un nivel minim si un nivel maxim ce au ca medie temperatura setata.

Avantajele tehnologiei inverter: temperaturile dorite se ating mult mai repede,
timpul de pornire este redus cu o treime, economisiți energie și deci bani (consum mai mic cu până la 30%), se evita pornirea/oprirea repetata a compresorului, se evita fluctuatiile de temperatura.

Moduri de functionare:

Racire: aparatul elimina in exterior caldura din incapere ( de aceea unitatea externa trebuie montata intr-un spatiu deschis)

Incalzire: Incalzirea se realizeaza dupa principiul pompei de caldura spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenta electrica. Pompa de caldura extrage energia din aerul exterior și o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si incalzire se mai numesc si pompe de caldura.
Consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic.
Aparatul poate functiona in modul incalzire chiar si la temperaturi de -10° C.

Ventilare: Unitatea interioara poate ventila aerul din incapere utilizand un minim de energie din intreaga sa capacitate, asigurand astfel uniformizarea temperaturii.
Deumidificare: un factor important in senzatia de confort este umiditatea,* nivelul optim situandu-se intre 40% si 60%. Deumidificarea aerului creste senzatia de confort. De asemenea, prin asigurarea unui nivel optim de umiditate este limitata dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului.

Auto: La pornirea aparatului, senzorii detecteaza temperatura camerei, un anumit mod de functionare este selectat, iar temperatura camerei este crescuta sau scazuta catre temperatura de confort optima.

Sleep: pe timpul noptii aparatul functioneaza in asa fel incat sa nu deranjeze in timpul somnului ( ventilatorul functioneaza la o viteza mica, jetul de aer este directionat in sus pentru a nu creea disconfort).

Jet (Jet Cool, Turbo, Super speed, Super Power etc in functie de producator) este functia de racire rapida a incaperii
Alexandru Sarbu este deconectat   Reply With Quote
Vechi 18-06-2009, 17:43   #2
 
mr.noe's Avatar

Junior Member
 
Data înregistrării: 18-06-2009
Postări: 8
Implicit

eu as opta pentru unu mobil, da vad ca nu prea se gaseste o oferta larga de produse
mr.noe este deconectat   Reply With Quote
Vechi 19-06-2009, 11:01   #3
 
Gabriela Tudor's Avatar

MarketZone Team
 
Data înregistrării: 26-01-2009
Postări: 66
Implicit

Bun venit pe forum!

Momentan avem 4 modele de aparate de aer conditionat mobile disponibile:
- Aparat de aer conditionat Platinium MOB 09 V1
- Aparat de aer conditionat DeLonghi PAC C80
- Aparat de aer conditionat DeLonghi PAC C110
- Aparat de aer conditionat Ariagel AG75

Pentru ca cererea de astfel de produse este destul de mare, incercam sa gasim si alte modele pentru a le introduce in oferta.
Gabriela Tudor este deconectat   Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Display Modes

Reguli de postare
Nu poţi crea discuţii
Nu poţi posta răspunsuri
Nu poţi anexa fişiere
Nu poţi edita postările tale

Codul BB este Pornit
Figurinele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Pornit
Pingbacks are Pornit
Refbacks are PornitToate orele sunt GMT +3. Ora curentă este 14:12.

Copyright © 2009 - 2011 S.C. KELION ONLINE S.R.L. Toate drepturile rezervate.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 1