Placi video bune pentru gaming septembrie 2016

Share Button

Pasionatii de gaming sunt, fara doar si poate, la curent cu ultimele noutati din domeniu. Pentru cei ce vor sa obtina totul de la jocuri precum Battlefield 4 sau Far Cry Primal, trebuie sa aleaga cu atentie placa video, in asa fel incat sa se bucure de o calitate excelenta a imaginii si a experientei.

Luand in calcul ultimele aparitii, ne-am oprit atentia asupra a 2 placi video ce par a imbina cat mai multe calitati: Gygabyte GTX 1080 Xtreme Gaming si AMD Radeon R9 Fury X de Asus. Ambele sunt bune si ambele sunt bine construite, insa fiecare vine cu un plus in locuri in care nu te astepti.

AMD Radeon R9 Fury X

Asus Radeon R9 Fury X 4GB HBM 4096Bit

AMD Radeon R8 Fury X este o placa video asteptata de majoritatea iubitorilor de AMD, fiind prima dupa mai bine de 1 an iesita de pe linia de productie a producatorului. Este o placa construita in asa fel incat sa functioneze bine si are un cost destul de mare, insa merita fiecare banut. Este bazata pe un nucleu AMD folosit inca in 2011, impartit in 4 parti cu o capacitate uriasa de procesare.

AND Radeon R8 Fury X vine ca raspuns la cele nu mai putin de 5 placi video lansate de concurentii de la NVDIA in ultimul an, printre care si Gygabyte GTX 1080 Xtreme Gaming.
Placa video a celor de la AMD pooate sa se raceasca cu ajutorul apei, este rezistenta si bine dotata.

Printre avantajele ce se remarca in ceea ce o priveste, putem aminti suportul pentru Direct 3D, suportul Free Sync sau suportul Game DVR, care permite rularea de jocuri cu o minima performanta.

Gygabyte GTX 1080

Gigabyte GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming Premium 8GB

Daca ne aruncam privirea asupra concurentei, descoperim acest Gygabyte GTX 1080 care este, fara doar si poate o placa video mai puternica decat cea de la AMD, insa este si ceva mai costisitoare.

Ceea ce iese in evidenta la aceasta placa este faptul ca poate sa functioneze la nivel maxim, fara a se incalzi prea tare, permite orice joc modern si inglobeaza o multime de functii interesante. Sunt de amintit cei 8 GB MB de memorie video, cei 256 de biti latime de banda precum si frecventa procesorului care poate ajunge la 1936 Mhz.

Avantajele lui Gygabyte GTX 1080 sunt maricele. Spre deosebire de placa celor de la AMD, poate sa ofere o eficienta in jocuri cu pana la 42%, Nu consuma multa energie si detine suport PhysX, suport G-Sync sau suport Direct 3D 12.

Ambele placi sunt excelente pentru jocuri, insa cea din urma pare a fi ceva mai interesanta.

Mai multe articole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =