RCA ieftin calculator online

Share Button

Astazi oricine are o masina, fiind obligat prin lege sa incheie in fiecare an o polita RCA (Raspundere Civila Auto), acest tip de asigurare acoperind daunele materiale, vatamarile corporale si decesul.
Costul acesteia difera in functie de foarte multi factori, existand doua variante mari pe care fiecare dintre noi le are la dispozitie: fie se apeleaza la serviciile unei firme sau societati de asigurare traditionale, fie se incheie aceasta asigurare apeland la mediul online.

Ca si recomandare generala trebuie sa cunoastem ca preturile difera foarte putin de la o companie la alta, unul dintre principalele lucruri care fac diferenta fiind sistemul bonus / malus, conducatorii auto beneficiind de o prima de asigurare mult mai mica daca in perioada predenta nu au avut accidente, sau foarte mare daca au avut un numar mare de accidente soldata cu pagube (materiale sau umane) mari.

Perioada de referinta folosita conform legii este anul calendaristic anterior datei de emitere a politei.

Sistemul este format din categoria de baza B0 (clasa atribuita unui asigurat nou care nu are un istoric in domeniu), 14 clase de bonus si 8 clase de malus.

Reducerile oferite de sistemul bonus sunt de o clasa daca se incheie un RCA ieftin pe o perioada de sase luni si doua clase in cazul in care asigurarea se incheie pe o perioada de un an.

Alte criterii care pot face diferenta referitor la pret sunt:

 • varsta conducatorului auto;
 • capacitatea cilindrica a motorului;
 • daca autoturismul este condus in mediu rural sau urban;
 • daca asiguratul este pensionar sau salariat

 

rca ieftin

Asa cum subliniam mai sus preturile nu difera foarte mult de la o societate de asigurari la alta, atentia trebuie sa fie indreptata mai mult catre beneficiile oferite.

Acestea pot fi clauze suplimentare acordate gratis, asistenta rutiera gratuita sau discounturi care rasplatesc fidelitatea clientilor in cazul in care acestia au un istoric.

Varianta online este insa cea recomandata de noi, datorita cumulului mai multor factori:

 • Iti ofera posibilitatea unei comparatii rapide intre preturile oferite de mai multe societati printr-un simplu click;
  alegerea politei se poate face in functie de pret sau de firma;
 • tarifele sunt mai mici ca in cazul firmelor traditionale, datorita faptului ca site-urile nu au costuri operationale mari;
  timpul redus pentru incheierea politei;
 • companiile care incheie asigurari online beneficiaza de oferte mai bune din partea asiguratorilor datorita volumului asigurat de acestea;
 • nu mai este necesar sa te deplasezi pana la sediul companiei de asigurare, economisind astfel una dintre cele mai pretioase resurse in ziua de astazi – timpul;
 • cheltuielile de deplasare in acest caz lipsind (asigurarea se trimite prin curier);
 • plata se face cu ajutorul cardului;
 • optiunea reminder: asiguratii sunt anuntati prin sms sau e-mail de expirarea acesteia cu 14 zile inainte de data la care aceasta isi pierde valabilitatea;
 • marea majoritate a site-urilor pun la dispozitia clientilor un calculator online cu ajutorul caruia se poate afla aproape instantaneu care oferta este mai buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 9 =