Recomandari laptopuri bune septembrie 2016

Share Button

Unii pesimisti spun ca epoca laptopurilor se va ternina in curand. Poate ca va fi asa, insa avand in vedere productivitatea laptopurilor si a utilizarilor, aceasta forma este mult mai preferata si mult puternica, iar daca esti in cautatea unui laptop, iti putem face recomandari dupa mai multe considerente.

Greutatea si dimensiunile sunt principalele considerente, performanta pe care o detine fiecare laptop si apoi pretul de achizitionare, iar cel mai important este sa ne alegem laptopul in functie de necesitati. Nu are rost sa platim in plus pentru ceva ce nu folosim sau nu ne este necesar.

Autonomia

La un laptop cel mai important lucru este autonomia bateriei.
Cele mai multe branduri prezinta laptopuri cu baterii cu 3 sau 6 celule, avand o autonomie de functionare de 2-3 ore, insă si laptopuri cu baterii cu 6 perechi de celule si cateva gadgeturi avand o autonomie de pana la 8 ore.
Indiferent cum ai lua-o laptopurile vin cu gadgeturi standard ce au baterii cu 3 sau 4 celule, iar cele cu 6 celule trebuind solicitate.

Recomandari laptopuri bune septembrie 2016

Cele mai recomandate laptopuri pentru luna septembrie 2016 sunt Asus K501LX Intel Core i5, Dell Inspiration 7568 Intel Core Skylache i7 si Lenovo Idea Pad 700-15ISK Intel Core Skylache.
Mai multe review-uri si recomandari de laptopuri bune puteti gasi pe acest site.

Dell Inspiration 7568 Intel Core Skylache i7

Dell Inspiration 7568 Intel Core Skylache i7 are un design inovator cu tastatura iluminata, procesor de ultima generatie Intel Core i7 -6500U, destinat in special gamerilor, precum si pentru folosinta de zi cu zi.

Procesorul Intel Core i7 -6500U face parte din familia de procesoare i7, detinand performante pentru jocurile cu grafica complexa, precum si pentru continutul multimedia si office.
In general procesoarele ce fac parte dintr-o clasa medie, ofera un nivel performant cat de cat satisfacator, avantajul fiind pretul scazut.

Asus K501LX Intel Core i5

Asus K501LX Intel Core i5 este un laptop destinat in special celor pasionati de jocuri cat si nevoilor de zi cu zi, face parte din seria K, ceea ce inseamna ca are un design slim, destul de usor in comparatie cu alte laptopuri, iar procesorul Intel Core i5-5200U este unul performant ce face parte din noua generatie.

Procesorul Intel Core i5-5200U este un procesor dual core de tipul Ultra Low Voltage. Acesta detine doua nuclee fizice beneficiind de tehnologia Hyper-Threading, ceea ce duce la o crestere impresionanta a performantelor. Bazat pe arhitectura Intel Broadwell, este un procesor mai eficient si mai energic, ocupand un spatiu mic si putand fi folosit pe o gama mai larga de dispozitive. Procesorul Intel Core i5-5200U este suficient de performant si de eficient pentru programele performante de jocuri, multimedia si office.

Lenovo Idea Pad 700-15ISK Intel Core Skylache

Lenovo Idea Pad 700-15ISK este un laptop cu o carcasa de culoare alb, cu procesor Intel Core i5- 6300 HQ, cu chipset video NVIDIA Ge Forte 950M, ceea ce il face operabil pentru jocuri performante.

In general nu exista nicio limita de cost pentru achizitionarea unui laptop performant, insa daca vorbim despre performanta si pret, atunci cele trei produse descrise mai sus au un pret destul de convenabil in comparatie cu caracteristicile performante pe care le detin. Acestea efectueaza sarcinile de baza si anume navigare pe web, creare documente, video, aplicatii si cel mai important pentru pasionati, performanta in jocuri. Cheltuind putin, vei avea un laptop cu un design inovator model slim si un maxim de specificatii, vorbind despre procesoarele foarte bune, memorie RAM, posibilitatea de stocare, ecrane cu o rezolutie destul de buna precum si posibilitatea de a juca fara probleme.

Aceste laptopuri au baterii cu o autonomie cuprinsa intre 3 si 5 ore maxim. Noile procesoare din noua generatie i5 si i7, ofera performante mult mai mari si consumuri mult mai mici, acestea avand un plus de performanta de 15% fata de predecesoarele sale din prima generatie Core “i”.

Implementat cu functia turbo reprezinta cea mai mare inovatie pentru noua platforma, avand astfel un sistem de racire mult mai bun, procesorul functionand in mod constant la frecvente mult mai mari decat cele de baza. Transformarea unui nucleu fizic in doua nuclee virtuale a dus la eficienta sporita a procesorului. Procesorul grafic ofera mai multa putere pentru aplicatiile grafice cum ar fi jocurile pretentioase, navigare pe internet si vizionare de conctinut video.

Pasionatii de gaming pot sa aleaga dintr-o varietate foarte mare de laptopuri pentru jocuri, insa nu intotdeauna performanta corespunde cu buzunarul unui jucator.

Insa daca daca doresti un laptop performant cu bani putini, poti alege unul dintre cele trei laptopuri prezentate mai sus. Ca si design arata bine, detin un chipset video, au incorporat un procesor de ultima generatie ceea ce inseamna ca detin performanta. In general gamerii nu se uita la aspectul estetic al laptopului.

Pentru ei performanta procesorullui, rezolutia ecranului, placa video, conectivitatea si forma tastaturii sunt tot ceea ce conteaza. Toate acestea putand ajuta jucatorul sa castige sau sa-l impiedice prin neperformanta. Placa video din seria GeForce a fost gandita special pentru acesti pasionati de jocuri. Procesorul si placa video impreuna cu display-ul dau rezultatul final. Daca vrei un laptop cu o diagonala ideala atunci aceasta trebuie sa se incadreze in intervalul 15 – 19 inch, pentru a avea avantajul unei rezolutii optime.

Daca esti gamer si pentru tine diagonala este importanta pentru jocurile video, trebuie sa te orientezi catre un laptop cu un ecran cat mai generos, deoarece acestea au unghiuri de vizualizare foarte bune. Cu aceste recomandari ale lunii septembrie 2016, te poti bucura din plin de performantele unui laptop la un pret destul de rezonabil.

Mai multe articole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =