Recomandari telefoane mobile bune in 2017

Share Button

In 2017 a avea un telefon mobil este un lucru normal pentru oricine, acest lucru fiind impulsionat de ofertele generoase al companiilor din domeniu. Telefoanele sunt folosite de la copii de scoala pana la bunici, fiind o necesitate cotidiana, comunicarea reprezentand un lucru esential in ziua de astazi

Cum ne alegem telefonul mobil?

Alegerea unui telefon mobil se bazeaza pe mai multe criterii:

  • sistemul de operare: cel mai stabil si mai fiabil este IOS,dar din pacate este disponibil numai pentru telefoanele Apple. Android-ul este cel mai des intalnit, sistemele precum Windows si Symbian fiind cele mai rar intalnite si destul de instabile;
    autonomia bateriei trebuie sa fie mare, fiind recomandata o baterie de amperaj mare care sa reziste multiplelor aplicatii multimedia derulate;
  • carcasa trebuie sa fie solida (de preferat din aluminiu) si sa reziste la apa si la praf;
    display-ul trebuie sa ofere o vizibilitate maxima, fiind recomandata o rezolutie de cel putin 480 x 360 pixeli cu un ecran de 3.5” care sa afiseze cel putin 256.000 culori;
  • trebuie sa avem un telefon dotat cu tehnologie 3D (se pot oferi viteze de pana la 14 Mbps) care sa beneficieze de tehnologie Wi-Fi, bluetooth si porturi microUSB;
  • referitor la camera foto, atentia trebuie indreaptata mai mult catre calitatea senzorului decat la numarul de MP (sunt suficiente telefoanele cu camere foto cuprinse intre 5 si 8 MP, dar daca se doreste executarea unor fotografii profesioniste se poate merge pana la camere cu inregistrare video HD 1080p);
  • Capacitatea de stocare a informatiei este bine sa fie cat mai mare, iar telefonul trebuie sa aiba posibilitatea de extindere a acestora prin intermediul unor sloturi pentru cardurile SD

Sisteme de operare ale telefoanelor mobile

La nivel mondial piata este impartita intre trei sisteme de operare principale: Apple, Android si Windows, in subsidiar aparand si sistemul Symbian.

Android

In prima jumatate a anului 2016 de exemplu sistemul Android domina autoritar piata, avand o crestere de 5.3% fata de primul trimestru al anului 2015 ajungand la o cota de piata de 84.1%.

Apple

Locul doi este ocupat de gigantul american Apple a carei cota de piata a scazut cu 3.3% fata de anul trecut ajungand la 14.6%, telefoanele cu sistem de operare Windows avand cea mai scazuta cota de piata (sub 1%).
Ca si concluzie a celor de mai sus rezulta faptul ca sistemul de operare al celor de la Google (ma refer la Android) va domina piata in continuare, insa tendinta cumparatorilor va fi orientata din ce in ce mai mult pe pret, acestia cautand echipamente care sa ofere mai multe performante la un cost din ce in ce mai mic.
Cei care vor avea castig in aceasta situatie sunt companiile din China, care pot oferi acest lucru la preturi foarte mici spre deosebire de competitorii de la Apple si Samsung care sunt imbatabili pe segmentul de pret cuprins intre 500 si 600 de euro.

Recomandarile noastre pentru telefoane in 2017

Ne-am oprit cu recomandarile noastre asupra a doua modele:

Telefon mobil LG Nexus 5S 32 GB LTE Black

Telefon Mobil LG Nexus 5X 32GB LTE Black

LG Nexus 5S 32 GB LTE Black este unul dintre noile modele de telefoane compacte, un punct forte al acestuia reprezentandu-l display-ul de 5.2”. Telefonul functioneaza in retele de tip 2G, 3G si 4G, avand sistem de operare Android in varianta Marshmallow (v6.0).

Camera

Camera principala are nu mai putin de 12.3 MP cu autofocus laser si flash pentru pozele de noapte, camera secundara avand 5MP, rezolutia fiind de 1080 x 1920 cu 16M culori.

Conectivitate

Telefonul are 3 porturi: micro USB v2.0, Type-C 1.0 reversible connector si un jack de 3.5 mm.

Bateria

Bateria este de tip LI-Po de 2700 mAH, avand ca principal dezavantaj timpul mare de incarcare, dar face fata cu brio unei utilizari multimedia indelungate.

Concluzii

LG Nexus 5S 32 GB LTE Black este un telefon din clasa middle, cu un raport calitate / pret excelent. Poate fi cumparat la reducere in acest magazin online de telefoane la cel mai mic pret. Totusi, unul dintre dezavantajele acestui tip de telefon ar fi ca nu este dual sim, lucru care poate conta pentru cei ce poseda doua telefoane, iar slotul care permite extinderea memoriei nu este prezent, telefonul fiind limitat la 32 GB.

Asus Zenfone 3 Max ZC520TL 32 GB DualSIM 4G Gold

Asus Zenfone 3 Max ZC520TL 32GB Dual Sim 4G Gold

Asus Zenfone 3 Max ZC520TL este un telefon care iese in evidenta prin autonomia bateriei (4100 mAh), acest tip de telefon fiind si beneficiarul unei tehnologii speciale de economisire al energiei: Moduri de Super Economisire a Energiei, care sunt pre-configurate pentru maximizarea capacitatii bateriei ; de altfel, bateria ofera un timp de functionare in modul de asteptare de pana la 30 de zile.

Modelul este Dual sim, lucru care permite utilizatorului sa aiba doua telefoane intr-unul singur, oferind o mobilitate mai mare (implicit si un spatiu mai mare in buzunar prin renuntarea la cel de-al doilea aparat).
Diagonala este una care permite o vizionarea spectaculoasa, avand 5.2” si ofera un nivel foarte bun al detaliilor.

Pros

Modelul este diferit fata de concurenta prin prezenta unui senzor de citire al amprentelor, indeplinind si rol de buton secundar pentru declansatorul camerei.

Memorie

Memoria RAM de 2 GB, capacitatea de stocare fiind de 32 GB si poate fi extinsa pana la 256 MB prin intermediul unui slot de memorie microSD.

Conectivitate

Telefonul functioneaza in retele de tip 2G, 3G si 4G, avand sistem de operare Android in varianta cea mai noua disponibila pe piata: Marshmallow (v6.0.1).
Camera principala are 13 MP iar cea secundara 5 MP, rezolutia fiind 720 x 1280, cu 16M culori, aparatul avand un port MicroUSB v2.0 si un port USB On-The-Go.

Mai multe articole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 6 =