![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Care este diferenta intre "memorie pt servere" si "memorie pt desktop" ?
Vreau sa echipez o placa de baza Asus Z8NR-D12 (care,ce e drept, intra in clasa mobo pt servere) cu cate 6G / procesor , si am de ales (de ex) intre Corsair XMS3 DDR3 (3x 2048) = 547 lei (pt desktop) ...si ...Kingston DDR3 6GB PC3-8500 = 734 lei (pt server) . De ce ar trebui sa dau ~ 400 lei in plus ? TIA! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
M-am prins ! ECC face diferenta !... e putin jenant...eu intreb , eu raspund...Dar daca tot am initiat thread-ul intreb in continuare : Daca procesorul are DDR3 clock 1066Mhz , sunt obligat sa folosesc memorii cu frecventa de 1066 , sau pot folosi si cu frecventa de 1333 Mhz ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
da...ecc-ul
daca placa de baza suporta 1333MHz iti merge. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Salut. Sunt nou aici, insa cred ca va pot ajuta. memoriile de server sunt mai bune din mai multe puncte de vedere: 1. serverul trebuie sa ruleze cam 365zile/an, 24h/zi mereu in functiune, deci are nevoie de componente care sa poata sa faca acest lucru - memoriile de desktop nu pot rezista atat. 2. chiar daca memoriile sunt ECC(Error Correction Code si pot corecta erorile de 1 bit ce apar in RAM) e posibil ca placa ta de baza sa nu suporte astfel de memorii, deci ai grija ce alegi. 2. la servere e ceva mai complicat cu FSB'ul - nu prea se merita sa ai FSB mare la procesor si multe memorii - va scadea instantaneu FSB(de ex: daca ai MB si CPU sa stie 1066FSB, daca pui 1 x DIMM RAM, e ok...va merge la 1066, daca pui 2 module deja FSB va scadea la 1033, samd)
sper ca te'au ajutat aceste info
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
multzumesc tuturor ! placa suporta 1066/1333 , ECC/non ECC ; procesoul e Xeon E5520 . Cred ca voi pune un set 3x2048 , 1333 , ECC ( cu win 7 / 64 )
nb : daca e ceva gresit , va rog sa strigati !! |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | Search this Thread |
| Display Modes | |
|
|