Telefon mobil LG Nexus 5X 16GB review

Share Button

Nexus 5x este un dispozitiv mobil midrange, atractiv prin pret si prin performantele ce depasesc, de multe ori, asteptarile. Construit de LG, telefonul ofera un aspect placut, un ecran de o calitate superioara si un sistem de operare Android Marshmallow foarte usor de folosit si foarte fluid. Are si mici minusuri, cum ar fi faptul ca nu dispune de un card SD si ca are o baterie de doar 2700 mAh, insa per total, este un telefon care merita achizitionat.

Designul telefonului

Un prim element care atrage este partea e design. Seamana destul de mult cu predecesorul Nexus 5 iar acest lucru este un plus, in conditiile in care arata foarte bine. Constructia este una solida iar detaliile acestui Nexus 5X par a fi ceva mai bine gandite decat cele prezentate de Nexus 5.

Ecranul telefonului este de 5.2 inch, ceea ce iti permite sa il folosesti cu destul de mare usurinta cu o singura mana si in acelasi timp, sa te bucuri de o eperienta foarte placuta. Din punct de vedere al dimensiunilor, poate sa fie comparat cu Samsung Galaxxy S6.
Tot la design putem sa trecem si portul USB de tip C, care ofera o flexibilitate mult mai mare la incarcare.

Calitatea ecranului

Este un aspect important, care nu trebuie neglijat de niciun utilizator de telefon mobil. Din fericire, ecranul de 5.2 inch are o calitate foarte buna, oferind culori bine echilibrate si un contrast perfect. De asemenea, nu pare a pastra urmele degetelor si se comporta foarte bine in conditii de luminozitate foarte mare. Gratie ecranului, Nexus 5X poate s afie folosit chiar si in zone cu soare puternic.

Performanta Hardware si software

Fara doar si poate, Nexus 5X se va misca foarte bine aproape indiferent de solicitarea pe care i-o vei face. Procesorul Hexa-Core Qualcomm Snapdragon 808 cu frecventa de 1.8 Ghz si memoria Ram de 2 Gb au grija sa ofere o experienta placuta si cursiva. Scorul obtinut in Benchmark pentru acest telefon este unul foarte bun, chiar impresionant, dat fiind pretul la care poate fi achizitionat: 18.916. Acest scor il situeaza langa OnePlus2 sau Moto X Style, telefoane ceva mai scumpe.
In ceea ce priveste sistemul de operare, Android Marshmallow nu are nevoie de prezentare, fiind foarte usor de folosit si ceva mai bine gandit decat variantele precedente.

Camera

Nu avem in fata un telefon axat pe calitatea, camerei, insa cu toate astea, vei putea obtine poze si filmulete foarte bune. Camera principala are 12.3 Mp si dispune de laser auto focus si de Dual-LED pentru poze perfecte pe timp de noapte, in timp ce camera secundara are 5 Mp. Insotite de aplicatia Google Photos, cele doua camere pot genera experiente foarte placute.

Concluzii

Nexus 5x este, asadar, un telefon performant si poate fi gasit in magazinele online de profil: altex, cel, flanco, emag. Face parte din categoria de pret midrange, insa pe alocuri vine echipat cu dotari premium, ceea ce il face o achizitie extrem de buna.

Mai multe articole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =