Telefon Mobil Sony Xperia X Performance F8131 32GB review

Share Button

Multi dintre noi probabil ca se gandesc sa isi schimbe telefonul. Tehnologia evolueaza iar noi nu putem bate pasul pe loc. Aplicatiile devin tot mai complexe, si cer o putere ecalcul din ce in ce mai mare, iar in cazul unui telefon mai vechi s-ar putea sa avem probleme de incompatibilitate sau de lipsa puterii de calcul.
Dupa ce am facut cercetari ample in domeniu, m-am oprit asupra unui Sony Xperia X Performance.
Pentru mine Sony inseamna tot ce este mai nou in tehnologie, compania japoneza detinand patentul pentru multe inovatii in domeniu. Si tot ce inseamna inovatie inseamna multa munca de cercetare si multe teste, iar aceast lucru conduce la calitate si fiabilitate.

Xperia X Performance F8131 este un model de telefon este printre cele mai noi modele si a intrat de curand pe piata romaneasca.
Este dotat cu cea mai noua platforma hardware a japonezilor si prezinta imbunatatiri substantiale legate de camera video, care are o rezolutie de 23 MP la calitate Full HD.
Poate fi folosit in toate retelele 2G, 3G si 4G.

Aspect

Telefon Mobil Sony Xperia X Performance F8131 32GB White Xperia X Performance F8131 32 white Desingul este elegant dar in acelasi timp cucereste prin simplitatea sa, iar culoarea alba ii ofera o nota de distinctie suplimentara. Capacul din spate este metalic, ceea ce duce la un grad mai mare de protectie al telefonului la socuri.

Display

Ecranul are 5” si este de tip IPS ( renumit pentru unghiul larg de vizibilitate si acuratetea culorilor), iar rezolutia Full HD este potrivita pentru redarea continutului multimedia si cea a textelor.
Modelul are un chipset Snapdragon 820 Quad Core (cu o memorie de 3 GB RAM) care este printre cele mai reusite modele ale producatorului Qualcomm . Modulul grafic este un Adreno 530.

Memorie

Memoria RAM generoasa, impreuna cu faptul ca chipsetul nu se incalzeste duce la evitarea acelor „lag-uri” care incetinesc telefoanele si ne consuma resursele energetice si de memorie.
Referitor la capacitatea de stocare, cei 32 GB spun totul. Avem suficient spatiu pentru pozele si filmuletele pe care le vom face, precum si pentru cateva playlisturi tip mp3 pe care le vom asculta in timp ce facem jogging sau mergem la birou. Memoria poate fi extinsa oricand folosind un card microSD.

Camera foto

Camera foto are 23MP si poate realiza o fotografie in numai 0.6 secunde. Una dintre functiile inovative este Predictive Hybrid Autofocus care ne permite mentinerea focalizarii imaginii chiar daca aceasta se misca in cadru.
Camera mai este prevazuta cu functii ca Face Detection, HDR, Panorama ceea ce duce fotografiatul cu acest telefon la rang de arta.
Camera frontala are 13MP.
Puteti vedea modul in care fotografieaza in review-ul video.

Butonul „Power” a pastrat traditia si a ramas pe laterala dreapta, dar acum serveste si ca cititor de amprente.
Calitatea sunetului este buna, acesta este redat cu ajutorul a doua difuzoare de inalta definitie.
Modelul are si o protectie buna la apa si praf, respectand standardul IP68.
Bateria are 2700 mAh si are o autonomie de 2 zile in standby. Probabil ca in cazul unei utilizari intensive telefonul va trebui incarcat zilnic.

Baterie

Acumulatorul pastreaza una dintre caracteristicile specifice Sony si anume aceea ca nu poate fi inlocuit.
Sistemul de operare este un Marshmallow 6.0.1.
Aparatul are o greutate de 164.4 grame. Practic acesta nu se simte si trebuie sa iti verifici de doua ori buzunarul ca sa fii sigur ca nu ai uitat telefonul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 7 =