Triciclete pentru persoanele în vârstă

Share Button

Mersul pe bicicleta necesita abilitati de echilibru  pe care copiii și bătrânii nu le pot avea și, ca atare, o altă roată este adăugată la bicicletă pentru a da stabilitate și ușurință în funcționare. Acest lucru este cunoscut ca un triciclu. Copiii folosesc o tricicletă mică  dar și adulții folosesc triciclurile adulte din mai multe motive, cum ar fi cumpărăturile, recreerea și exercițiile fizice. Acestea sunt, de asemenea, utilizate pentru transportul comercial în Asia și Africa, în principal pentru transportul de marfă.

Caracteristicile și tipurile de triciclete adulte

În mare parte, aceste triciclete cu 3 roți sunt alimentate cu pedale, dar unele utilizează manivele. Acestea pot fi, de asemenea, motorizate fie cu un motor mic, fie cu un scooter cu transmisie automată sau cu un motor electric. Există mai multe modele de biciclete cu trei roți, cum ar fi Upright, Delta și Tadpole. Designul Upright este de fapt un motor cu două roți, cu două roți în spate și roata din față, iar călărețul stă pe rama și conduce triciclul printr-un ghidon care este conectat la roata din față.

Imagini pentru adults tricycle

Designul Deltei este asemănător celui Upright. În acest caz, antrenarea este prin una sau ambele roți din spate, iar roata din față este în principiu pentru direcție. Designul Tadpole este, de asemenea, cunoscut sub numele de Reverse Trike care are două roți în față și unul în spate. În cele mai multe cazuri, roata din spate este acționată, iar roțile din față sunt folosite pentru direcție. Cu toate acestea, unele triciclete copii au și caracteristici inverse.

Majoritatea adulților și a persoanelor în vârstă preferă designul tadpole, deoarece nu implică prea mult efort fizic și efort care sunt necesare pentru bicicliștii normali. Aceste triciclete adulte au un centru de greutate scăzut și sunt ușoare. Aspectul aerodinamic al acestora este în principal responsabil pentru nivelul ridicat de performanță. Există și alte variante ale modelelor bicicletelor cu trei roți, cum ar fi dimensiunile diferite ale roților din față și din spate și alte caracteristici unice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =